Fasade

Pri izvedbi fasada pazimo na kvalitetnu izvedbu svih slojeva koji čine fasadni sustav, jer su svi slojevi jednako važni, kao što je važan i način na koji se ugrađuju. Tek kada je to kvalitetno izvedeno,tada može na kvalitetan način ispuniti svoju funkciju. U prvom redu zaštitnu, a potom i estetsku, jer je fasada znak prepoznatljivost objekta, bez obzira da li je riječ o zgradi ili obiteljskoj kući.

Prije samog žbukanja sve površine pripremamo za žbukanje da bi žbuka bolje prionula za zid.

Opeke, betonske površine, betonski i šljako-betonski blokovi, durisol-blokovi…dio su zidnih površina na koje se nanosi žbuka, a svaka površina iziskuje poseban pripremni tretman.

Izvedbe fasada vršimo na većim ili manjim objektima. Tehnički dobro opremljeni, fasade izvodimo i na svim visinama. Iza nas su brojni radovi na kućama, raznim ustanovama, trgovačkim, poslovnim i turističkim objektima, koji i Vama mogu jamčiti za njihovu temeljitu i maksimalno kvalitetnu izvedbu. te dugoročno pitanje zaštite Vaše kuće ili drugog objekta. Sve izvedbe izvodimo vrhunski kvalitetno, a pri izvedbama koristimo materijale s atestom.

Ako je sve kvalitetno izvedeno, fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i estetsku funkciju. Fasada ima vrlo važnu estetsku funkciju, te je znak i prepoznatljivost svakoga objekta.

za graditeljstvo, upravljanje i održavanje stambenih i poslovnih objekata

Hrvatskog sokola 73
10 000 Zagreb

Kontaktirajte nas na
Nazovite!
Mob: 098 288 997
Mob. 099 225 19 98
Tel: 01 383 07 39
Fax: 01 364 72 67

kromal98@gmail.com
kro-mal@zg.t-com.hr

Demit fasade

Demit fasada omogućuje uštedu do 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog tanjih zidova i manjih grijaćih tijela. Izvedba fasade je brza i osigurava ugodne uvjete boravka u prostoru: ljeti hladno, zimi toplo; uz dulji vijek trajanja i ekonomičnije održavanje. Kod kvalitetno izvedenih fasada ne postoji mogučnost gljivica i truljenja u prostoru.

Vremenski faktori na demit fasade od stiropora ili od kamene vune nemaju utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina.

Izrada demit-fasade obuhvaća:

  • pripremu zida na koji se postavlja
  • postavljanje izolaciijskih ploča od stiropora
  • postavljanje zaštitnih mrežica
  • završni sloj Akrilna ili silikatna zbuka
  • nanošenje dekorativnog sloja

Ploče se lijepe namjenskim ljepilima i fiksiraju tiplama. Cijela površina se pažljivo ravna i nivelira, čime se stvaraju uvjeti za kvalitetno nanošenje sloja i izradu tekstura fasade.

Posebna pažnja se poklanja obradi lukova, rubova i drugih površina, koje zahtijevaju dodatnu obradu. Pored namjenskih mrežica i tipli za obradu rubova, lukova i drugih zahtjevnih površina se koriste namjenski profili. Demit fasade mogu se izvoditi različitim debljinama stiropora, a cokl šine se određuju također u skladu sa postavljenim stiroporom.

SVE VRSTE FASADA:

  • stiropor ili demit fasade
  • vapneno cementna sustav fasada (klasična fasada)
  • toplinski fasadni sustav s toplinskom žbukom
  • toplinski fasadni sustav s pločama
  • toplinsko-izolacioni sustavi